Topic: translation is not working in User interface

Hi,

I just installed frontaccounting v2.4.8 in windows 10,I used XAMP with PHP V5.6.23, I installed the language from the install/update language but not worked.

I go to https://sourceforge.net/projects/frontaccounting/files/FrontAccounting-Languages%202.X/ar_EG%202.X%20%28100percent%29/ and downloaded the zip file ar_EG228.zip and extract it as the wiki suggest, then I added new language but it is still not working.

I even tried to translate the empty.po and no luck.

I installed Russian language, and it is the same problem,the user interface does not translated to the selected language at all.


here is my installed_languages.inc

$installed_languages = array (
  0 =>
  array (
    'code' => 'C',
    'name' => 'English',
    'encoding' => 'iso-8859-1',
  ),
  1 =>
  array (
    'code' => 'ar_AR',
    'name' => 'Arabic G',
    'path' => 'lang/ar_AR',
    'encoding' => 'UTF8',
    'rtl' => true,
    'package' => '',
    'version' => '',
  ),
  2 =>
  array (
    'name' => 'Arabic',
    'package' => 'ar_EG',
    'code' => 'ar_EG',
    'encoding' => 'utf-8',
    'version' => '2.4.8',
    'path' => 'lang/ar_EG',
    'rtl' => true,
  ),
  3 =>
  array (
    'name' => 'Russian',
    'package' => 'ru_RU',
    'code' => 'ru_RU',
    'encoding' => 'UTF-8',
    'version' => '2.4.1-3',
    'path' => 'lang/ru_RU',
  ),
);

$dflt_lang = 'ar_AR';


please help.

2 (edited by kvvaradha 07/13/2020 05:29:06 pm)

Re: translation is not working in User interface

For Windows the Arabic translation not working some computers. Looks like you need to use recent version of xampp to get it working. And also you need to get the locale installed to take effect. Try the recent version of xampp. It my comes with locale to fix your issue.

Alternatively if you have hosting or server  to host. Try there. It will be working fine. Hopefully

Re: translation is not working in User interface

Hi,

It is solved now i jut  disabled php_gettext.dll in php.ini.

Thanks a lot.

Re: translation is not working in User interface

This is perfect solution for many users who comes here with Windows and xampp or wamp.
@apmuthu  wiki this or update it to wiki

Re: translation is not working in User interface

Wiki-ed.

Re: translation is not working in User interface

Hello,
I have same issue, and tried all the possible ways proposed, but still noting is being translated - in any version and any language!
For ar_EG it only change the preference page to rtl and that is it.
I tried Ampps and Xamps the newest versions, but still translation not working ....
Only one way it worked ; I changed my PC language to arabic in Regional & Language settings - and when all the windows is in arabic - then the translation is working !

I am using FA since years, developed themes and translations - but not faced with such an issue before.

I also disabled php_gettext.dll but noting happend.

Appreciating your guide in advance.
/AP

Re: translation is not working in User interface

Hi Ajmal,

Try this, It worked for me:

https://frontaccounting.com/punbb/viewtopic.php?id=7113